Abonner

Historisk og praktisk om tidsskriftet

Tidsskriftet Steinerskolen er for alle, der interesserer sig for pædagogiske spørgsmål og ønsker at vide mere om Steinerpædagogik, om barndom og opvækst, og om kulturelle og aktuelle samfundsspørgsmål, som optager forældre og pædagoger. Gennem interview, reportager og fagartikler giver tidsskriftet et indblik i Steinerpædagogikkens bagrund, teori og praksis.

Steinerskolen udkommer i et oplag på 8.000 eksemplarer fire gange årligt i henholdsvis marts, juni, september og november.

Historisk

Steinerskolen har siden 2002 været et fælles dansk/norsk tidsskrift for pædagogik og kultur. Tidsskriftet udgives af Sammenslutningen af frie Rudolf Steinerskoler i Danmark  og Steinerskoleforbundet i Norge og indeholder artikler på både dansk og norsk.

Steinerskolens rødder går tilbage til det pædagogiske tidsskrift Mennesket, der fra 1938 blev udgivet af det antroposofiske miljø i Bergen, og tidsskriftet Ny skole, der fra 1952 blev udgivet af Steinerskolen i Oslo. I 1962 skiftede Ny skole navn til Steinerskolen og målet var, med Jens Bjørneboe som redaktør, at gøre grundlaget for pædagogikken alment tilgængelig og aktivt at bidrage til tidens pædagogiske diskussion.

I 1977 blev Mennesket lagt sammen med Steinerskolen, og i 2002 gik de danske Steinerskoler ind i samarbejdet om at skabe et fælles pædagogisk tidsskrift.

Efter Jens Bjørneboe fulgte i Norge Dan Lindholm, Svein Bøhn, Arve Mathisen, Hans Tarjei Skaare og Eli Tronsmo som redaktører. Nuværende norsk redaktør er Ninon Onarheim.
Danske redaktører har siden 2002 været Irmelin Stockmarr og Birgitte Ravn Olesen. Nuværende dansk redaktør er Randi Pisani.

Ud over de to fastansatte redaktører, Ninon Onarheim og Randi Pisani, har tidsskriftet et redaktionsråd, der består af Astrid Bjønness, Arne Øgaard, Hilde Lengali, Gry Alsos, Fredrikke Torpp Larsson og Steingrimur Njálsson. De administrative opgaver varetages af Hans Tarjei Skaare; grafisk design af Anagram Design/Ida Ødegaard.

Bliv skribent eller giv os en god ide
Er du god til at skrive, eller har du en ide til en artikel, som du mener, ville passe godt til tidsskriftet, så kontakt den danske eller norske redaktør; vi glæder os altid over indspark fra vores læsere. Vi arbejder tæt sammen for at skabe et sammenhængende tidsskrift, hvor hver udgave sætter et særligt tema i fokus; derfor kan det godt betale sig at tage en snak med en af os, inden du fatter pennen. Vi giver også gerne en hjælpende hånd under skrivningen, så send gerne disposition eller udkast.

Når du sender en artikel:

• Indsendte artikler må maks. være på 5500 tegn (inkl. mellemrum)
  • Tekster indsendes til redaktionen i et kendt word- eller odf-format
  • Alle artikler illustreres; send fotos eller andet billedmateriale med
  • Illustrationer og tabeller indsendes separat, det markeres i teksten, hvor de ønskes anvendt
  • Husk forfatternavn og kontaktoplysninger
  • Skriv kort hvad din baggrund er: uddannelse/stilling/tilknytning til institution e.l.
  • Medsend portræt
  • Overhold deadline

Deadlines 2016
#1/17: 2. januar, #2/17: 13. mars, #3/17: 1. august, #4/17: 18. september

Når du skriver:

• Hold målgruppen for øje
  • Hold fokus på det centrale budskab
  • Væk læserens nysgerrighed
  • Forklar fagord og interne begreber
  • Undgå lange sætninger
  • Du kan altid få hjælp af redaktørerne

Rettigheder

• Artikler publiceret i tidsskriftet Steinerskolen arkiveres og distribueres i tidsskriftets artikelsamling, som fortløbende opdateres og kan bestilles på et USBstik. Udvalgte artikler vil desuden blive gjort tilgængelige via tidsskriftets hjemmeside, ligesom Steinerskoler og andre samarbejdspartnere, på forespørgsel og med kildeangivelse, har mulighed for at lægge enkelte ønskede artikler ud på egne hjemmesider. Bidragsydere, der ikke ønsker deres artikler offentliggjort på denne måde, skal selv meddele det til redaktionen.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere indsendte artikler, den endelige artikel vil blive forelagt skribenten.

Annoncer i tidsskriftet

Vi har plads til et mindre antal annoncer i hvert nummer. Stillingsopslag, annoncering af kurser/konferencer og virksomhedsannoncer kan sendes til tidsadm@steinerskolen.no . Vore annoncepriser pr. side er: 1/1 5000 kr, 1/2 2500 kr, 1/4 1000 NOK. Det er mulig at få rabat ved køb af flere annoncer. Deadline er den samme som for artikler.

Abonnement

Et årsabonnement koster 200 kr inkl. porto. Enkeltnumre koster 50 kr plus porto.
Send bestilling ved at angive navn og adresse samt om der er tale om årsabonnement eller et enkelt nummer via abonnér

Adgang til ældre artikler

Tidsskriftets artikelsamling er et unikt kildemateriale, som giver et bredt indblik i Steinerskolernes historiske udvikling, kulturelle liv, pædagogiske praksis og teorigrundlag gennem mere end 70 år. Den indeholder artikler fra Steinerskolen samt de to forgængere Mennesket, der blev udgivet ved Bergenskolen, og Ny Skole, udgivet af skolen i Oslo.

Artikelsamlingen er let at bruge og har et overskueligt søgesystem. Pris for adgang er 250 Nkr. Artikkelsamlingen kan bestilles her

Ansatte ved Steinerskoler kan gratis benytte sig af artikelsamlingen via login, som de enkelte skoler ligger inde med, eller efter henvendelse til dansk redaktør redaktion.dk@steinerskolen.no