Tidsskriftet har inngått et nytt samarbeid. Fra høsten 2017 kommer tidsskriftet ut også til foreldre og pedagoger tilknyttet steinerbarnehagene i Danmark og Norge. I den forbindelse var et navnebytte naturlig. Velkommen til Steinerbladet – pedagogikk, samfunn og kultur.

For snart 80 år siden kom det første norske steinerpedagogiske tidsskriftet Meddelelser ut. Dette fikk siden navn Mennesket. I Oslo startet tidsskriftet Ny skole noen år senere. Da Steinerskolen i Oslo flyttet til Hovseter i 1962, ble tidsskriftets navn endret til Steinerskolen. I 1977 ble de to tidsskriftene slått sammen under navnet Steinerskolen.

Fra 2002 ble de danske steinerskolene med. Vi fikk en dansk medredaktør og artiklene ble nå både danske og norske.

Til stor glede har også steinerbarnehagene kommet med! Nummeret med tema: Menneske og medier er det første fellesnummeret som kommer til foreldre og pedagoger ved steinerbarnehager og steinerskoler i Norge og Danmark. Hurra!

Steinerbladet – pedagogikk, samfunn og kultur er den nye navnet! Vi utvider med 16 sider og nye redaksjonsmedlemmer fra steinerbarnehagene. Vi håper du som leser vil oppleve en større bredde og nye perspektiv! Skriv gjerne til oss med ønsker om tema og tips til spennende skribenter og prosjekter!

Randi Pisani, dansk redaktør, og Ninon Onarheim, norsk redaktør