Den 12. april stillede alle overskoleelever på Rudolf Steinerskolen i Odense deres arbejdskraft til rådighed for det inter­nationale hjælpearbejde «Waldorf One World» – WOW-Day. Siden 1994 har Steiner­skoleelever fra hele verden samlet mere end 3 mio. Euro ind til skoleprojekter for udsatte børn. Normalt ligger WOW-Day i oktober og november, men rundt om i Odense blev der her i det spirende forår malet mure og lavet havearbejde, arbejdet i en børnehave og hos private, presset æblemost og sunget på gaden. Eleverne tjente ca. 15.000 kr, som nu bliver fordelt mellem de to udvalgte projekter – et gadebørnsprojekt i Brasilien og en arabisk skole i Israel.

Af Frida Møl Kristensen og Sophia Smith

Vi havde op til WOW-dag haft en forestilling om, at vi var dømt til en sur dags havearbejde i voldsomt regnvejr, hvilket, hvis man ser bort fra det gode formål, ikke rigtig talte til os. Vi var derfor en flok piger fra 1. og 3. vg, der fik den ide at synge flerstemmige korsange i gågaden.

WOW2

Monica, Sirid, Victoria og Oliva fra 1.vg. og Sophia og Frida fra 3.vg. står og synger i regnen.

Hjemmefra havde vi lavet et skilt, hvorpå der var skrevet, hvilket formål vi samlede ind til, og så stod vi ellers der i regnen og sang med hatten fremme. Der var overraskende mange mennesker som stoppede op, lyttede og støttede det gode formål med mønter, sedler og rosende kommentarer! Folk donerede langt flere penge, end vi havde forventet.

WOW-Day er et rigtig godt initiativ, det minder os om, at det ikke nødvendigvis kræver overvældene meget at tage ansvar og være med til at hjælpe mennesker, som ikke er så heldige som os. At man så kan få en hyggelig eftermiddag ud af at hjælpe nogle af de mennesker, der virkelig har brug for det, giver en god følelse i kroppen.

Hvis vi stadig var elever på skolen næste år, ville WOW-Day være et projekt, vi ville støtte op om igen. Vi “bærer i flok” og derfor er det vigtigt, at få så mange andre Steinerskoler med som muligt. Det giver jo også et godt billede af skolen, at vi har en skolefri dag til at gøre noget uselvisk. Vi håber at mange skoler i Danmark og Norge vil være med i efteråret; vi vil i hvert fald varmt anbefale det!

Af Frida Møl Kristensen og Sophia Smith 3.vg, Rudolf Steiner-Skolen i Odense. Teksten er hentet fra tidsskriftet Steinerskolen 2/2016.

Les mer om WOW-day her- https://www.freunde-waldorf.de/en/wow-day/what-is-wow-day/ og lik dem på Facebook: https://www.facebook.com/waldorfoneworld/